Remember me

Google Map Pin not displaying

7 years 8 months ago #1

  • Paul Gomirato's Avatar
  • Paul Gomirato
  • Posts: 838
Hi

I can't seem to get the pin to display when setting the address. Is this issue related to Google API needing to be set? I also noticed that in my log, there is a reference to "File not Found" for google4 pin

7 years 8 months ago #2

  • Paul Gomirato's Avatar
  • Paul Gomirato
  • Posts: 838
Hi again

I added the API key and even tried importing a pin image but still does not show :(

I see this in the logs, which looks like the pin image is missing?
"xxxxx.com" added to protect domain

File does not exist: xxxxx.com/images/mapcnt6.png, referer: xxxxx.com/index.php?option=com_bagrid&vi...d&id=18&save=success

File does not exist: xxxxx.com/images/google4_hdpi.png, referer: xxxxx.com/index.php?option=com_bagrid&vi...d&id=18&save=success

7 years 8 months ago #3

  • Viacheslav's Avatar
  • Viacheslav
  • Posts: 28858
Hello,

To add marker on map, you need just click on the map, please check this video


Regards,
Vyacheslav, Balbooa.com

7 years 8 months ago #4

  • Paul Gomirato's Avatar
  • Paul Gomirato
  • Posts: 838
Hi

Yes, I have checked all settings, and added address multiple times. When entering the address, the field does make suggestion of completing the address, so I know it recognizes the one I enter.

In previous post, I included an error from my log which says "File does not exist" for the google4_hdpi.png, cb_scout5_hdpi.png and tmapctrl4_hdpi.png.... does this have to do with it?

7 years 7 months ago #5

  • Artem's Avatar
  • Artem
  • Posts: 11342
Hi,

Google maps Pin, works fine, here is a screen: www.awesomescreenshot.com/image/1709148/...f4c58bf5fd79c22cd744

Regards,

7 years 7 months ago #6

  • Paul Gomirato's Avatar
  • Paul Gomirato
  • Posts: 838
Perhaps I don't understand how the plugin is to work and you can clarify?

When I add a new address (Google suggests in list and I choose it)
After the map updates, I don't see a pin.
If I use option to add a custom pin, nothing shows.
If I save the plugin at this point, it displays in front view with no pin?

When I am in the options view, if I click my mouse on the map, THEN a pin displays... is this the normal behavior of the plugin?

If yes, this is an issue because the pin placement is based on me manually adding it - there creates the problem of not having accurate pin placement.

Please clarify.
Thanks!

7 years 7 months ago #7

  • Artem's Avatar
  • Artem
  • Posts: 11342
You need:

1. Type the address in the "Adress bar"
2. By your mouse click on the map, to set Marker
3. Click on the button Apply
4. Click "Upload Marker" to select custom Marker

Regards,
Powered by Kunena Forum